Diner·Recepten

Wortelsoep, boordevol vitaminen! 

  Ingrediënten

  • 1 sjalotje of stukje ui
  • 1 winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 sinaasappel
  • 2 takjes peterselie
  • Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes.
  3. Fruit de ui in de olie glazig. Voeg de wortel toe en smoor dit enkele minuten mee.
  4. Schenk 3 dl water met het stukje bouillontablet er bij en kook de groente in 10 minuten gaar.
  5. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit
  6. Pureer de wortelmassa in de keukenmachine of met een staafmixer
  7. Breng de soep met het sinaasappelsap weer aan de kook.
  8. Knip de peterselie klein.
  9. Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil, peper en strooi de peterselie er over. 

Bon appetit! 

Dit gerecht dient heerlijk als voorgerecht en is klaar in ong. 15 minuten. Smullen maar! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s