Coaching·Lifestyle

Voorbereiding, sleutel tot succes!

Ja, het zal niet de eerste keer zijn dat je deze zin leest, of hoort. Dat kan heel goed kloppen! Het is namelijk ook écht zo.

Waarom voorbereiding zo belangrijk is leg ik graag voor jullie uit!
Stel. Je leest dit bericht omdat je érgens de stap wilt gaan nemen om wat bewuster in het leven te staan. Daarmee bedoelen we geen Lifestyle waarbij jij 6 dagen in de week in jouw favoriete sportschool staat, nee, we bedoelen een Lifestyle waarbij je gezond, bewust, en eerlijk eet en beweegt. Voor ieder wat wils, niemand zijn of haar leven is hetzelfde en dus de methode ook niet.

Maar goed, stel. Dan is het alleen nog maar een doel, of eigenlijk een idee. De échte stap moet nog gezet worden. Wat houdt je tegen? Dat is het allereerste wat je nu voor jezelf, naar jezelf, moet beantwoorden. Wat houdt mij precies tegen om die stap nu te zetten? Want, eerlijk is eerlijk. Jij weet het; ik weet het; JIJ KUNT DIT!

Daar komt het grote woord dan; voorbereiding. Laten we er vanuit gaan dat jij bovenstaande inderdaad denkt en dus wel de stap wilt nemen, maar niet durft, of het uitstelt om een reden die voor jou heel vanzelfsprekend is. Dit nu, is dus jouw moment om voorbereidingen te gaan treffen. Spreek met jezelf een datum af. Als je bang bent dat je je er niet aan kunt houden; email mij dan! Ga vanaf die dag een aantal dagen noteren wat je eet, hoeveel je beweegt (activiteitenfactor) en schrijf alles lang en breed op voor de gehele dag. Daarna ga jij je doelen opschrijven. Wat wil je? Hoe wil je het bereiken? Hoe denk je het te kunnen bereiken en vooral wat heb je er voor over?

Veranderingen zijn nooit makkelijk. Voor ons niet, voor onze klanten niet, voor niemand niet. Het is zo lekker ‘makkelijk’ om te blijven doen wat we altijd doen. En het gaat ‘best wel goed’ toch?! Dat is het punt waarop jij jezelf via dat engeltje op je ene schouder moet aanspreken tegen dat duiveltje op je andere schouder. Dat kan alleen jij! Want waar het veelal aan mist; doorzettingsvermogen. Bereid jezelf voor, vraag aan ons wat voor plan wij voor jou hebben en laten we dit samen stapsgewijs toevoegen. One simple change at a time is the key to success!

Voorbereidingen komen daarna namelijk ook nog heel regelmatig aan bod. Zo probeer ik al mijn klanten mee te geven dat vooruit denken (bijvoorbeeld een week-lijstje meenemen naar de supermarkt) de helft van de problemen al tackelt voordat de problemen er überhaupt zijn. Nou, dat is nog eens mooi, problemen die zichzelf praktisch oplossen! De avond voor de volgende werkdag alles al klaar hebben liggen; weten wanneer je die week gaat sporten of van ter voren weten dat je misschien zelfs dat weekend uit-eten gaat met wat vrienden? Alle voorbereidingen zijn van belang! Zo kun je je op iedere situatie voorbereiden en zijn deze bewuste veranderingen voor je het weet…Gewoontes!

Ik hoop dat ik je met dit artikel aan het denken heb gezet. Probeer het maar eens; een aantal dagen vooruit denken en kijk achteraf eens of dit je meer rust heeft geboden. Ik ben erg benieuwd, laat je het me weten?

Liefs,

Health for Lifestyle

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s